Elementaire gehoorzaamheid A:

 

Als de basis is gelegd ( pup- en Jonge honden cursus) zijn er bij onze hondenschool nog leuke en erg leerzame elementaire gehoorzaamheid cursussen te volgen. De A cursus bestaat uit `n informatie bijeenkomst en 10 lessen van 1 uur, waarvan de laatste les het examen is. Indien u en uw hond slagen krijgt u natuurlijk `n mooi certificaat uitgereikt tijdens `n speciale bijeenkomst. 


Sommige mensen denken dat, als de basis is gelegd, het genoeg is geweest met het volgen van cursussen. Maar de mensen die wel doorgaan zijn van menig dat deze investering van aandacht, tijd en geld het dubbel en dwars waard is. Het verrijkt niet alleen het leven van uw hond maar ook van uzelf. Persoonlijk vind ik het altijd erg leuk om te zien met hoeveel plezier en motivatie de lessen gevolgd worden door zowel baas als hond.


Op A niveau wordt er nog veel aan de lijn gewerkt, op deze manier is er `n duidelijk overzicht en wordt er controle gehouden over het gedrag van uw hond. De oefeningen zijn formeler. Er wordt inmiddels meer van de hond verwacht. Wel is er af en toe gelegenheid om tussen 2 oefeningen in, zelf even met uw hond te spelen.


`n greep uit de oefeningen op A-niveau


*Volgen aan een ontspannen lijn. `n parcours waarin diverse wendingen voorkomen, zoals linksomkeerd, rechtsomkeerd, naar links, naar rechts, tussendoor `n hoogtesprong en tijdens het volgen tempowisseling of het laten zitten van uw hond.

*Zit en blijf op lijn afstand

*Af en blijf op lijn afstand

*Staan en betasten

*Gebit tonen

*Het komen naar de baas. Hierbij gaat de lijn er natuurlijk wel af.

*Ook wordt het gedrag ten aanzien van andere honden bekeken en beoordeeld en natuurlijk de omgang tussen baas en hond.


Voor meer informatie, lestijden of prijzen kunt ons bellen of mailen.
Klik Hier voor de foto’s die gemaakt zijn tijdens de lessen elementaire gehoorzaamheid A.